Blog

    • ± 2 minuten

    Hoe voorkomt u gehoorschade op het werk?

    Elk jaar melden zich ruim 3.000 werknemers bij de bedrijfsarts met gehoorklachten door lawaai. Veel van hen melden zich ziek omdat ze stress hebben of moe zijn doordat ze slecht kunnen communiceren. Anderen krijgen een ongeluk, omdat ze door hun slechte gehoor een gevaarlijke situatie te laat opmerken. Gehoorschade levert het bedrijfsleven hierdoor jaarlijks een flinke kostenpost op. Hoe voorkomt u gehoorschade op het werk?

    • ± 2 minuten

    World Food Safety Day

    Zondag 7 juni 2020 is World Food Safety Day, de internationale dag van de voedselveiligheid.

    • ± 2 minuten

    Waarom is condens een gevaar voor de voedingsmiddelen­industrie?

    Condens kan allerlei ziektekiemen meedragen en is daardoor een belangrijke oorzaak voor de verontreiniging van voedingsmiddelen. Condens ontstaat als koeling en verwarming in dezelfde ruimte plaatsvinden - een combinatie die in de voedingsmiddelen­industrie vaak voorkomt. Denk aan een vriestunnel in een warme productiehal. Hoe ontstaat condens precies? Wat zijn de gevaren voor de voedingsmiddelen­industrie? En hoe kunt u condensvorming voorkomen? U leest het in deze blog.

    • ± 2 minuten

    Schone lucht in productiebedrijven: beter voor werknemers én werkgevers

    Veel productiebedrijven weten dat ze op de luchtkwaliteit moeten letten. In de zware industrie staat schone lucht bijvoorbeeld al jaren op de agenda. Maar ook voor andere productiebedrijven is schone lucht belangrijk. Voor werknemers, maar óók voor werkgevers. Schone lucht verlaagt bijvoorbeeld het ziekteverzuim, verhoogt de veiligheid en verbetert het productieproces. Hieronder leest u waarom.

    • ± 4 minuten

    Warmte op de werkvloer

    De productiviteit in een fabriek is van vele verschillende factoren afhankelijk.