
Effectieve ventilatie en afzuiging staat of valt met de juiste luchtbalans
In industriële productieomgevingen is een goede luchtbalans een voorwaarde om vrijkomend stof, gassen, damp en vocht effectief af te kunnen zuigen en gefilterd af te voeren.
In industriële productieomgevingen is een goede luchtbalans een voorwaarde om vrijkomend stof, gassen, damp en vocht effectief af te kunnen zuigen en gefilterd af te voeren.
Als ondernemer kunt u via deze regeling aanspraak maken op een fiscaal voordeel van netto ruim 11% op energiebesparende investeringen in bedrijfsmiddelen en duurzame energie uw bedrijf.
Veel productiebedrijven weten dat ze op de luchtkwaliteit moeten letten. In de zware industrie staat schone lucht bijvoorbeeld al jaren op de agenda. Maar ook voor andere productiebedrijven is schone lucht belangrijk. Voor werknemers, maar óók voor werkgevers. Schone lucht verlaagt bijvoorbeeld het ziekteverzuim, verhoogt de veiligheid en verbetert het productieproces. Hieronder leest u waarom.
‘Ventilatie helpt de overdracht van luchtweginfecties zoals COVID-19 te beperken’ staat op de website van het RIVM*. Maar hoe weet u of u binnen úw bedrijf goed ventileert? Dat is vaak lastig vast te stellen, omdat bedrijven meestal centrale, grote of complexe ventilatiesystemen hebben, zeker in productieomgevingen. Toch kunt u een aantal zaken vrij eenvoudig zelf controleren. Daardoor krijgt u een goede indruk of uw ventilatiesysteem voldoende werkt om de verspreiding van het coronavirus te beperken.
Elk jaar melden zich ruim 3.000 werknemers bij de bedrijfsarts met gehoorklachten door lawaai. Veel van hen melden zich ziek omdat ze stress hebben of moe zijn doordat ze slecht kunnen communiceren. Anderen krijgen een ongeluk, omdat ze door hun slechte gehoor een gevaarlijke situatie te laat opmerken. Gehoorschade levert het bedrijfsleven hierdoor jaarlijks een flinke kostenpost op. Hoe voorkomt u gehoorschade op het werk?
Vandaag 12 juni is de Werelddag tegen Kinderarbeid.
Zondag 7 juni 2020 is World Food Safety Day, de internationale dag van de voedselveiligheid.
Condens kan allerlei ziektekiemen meedragen en is daardoor een belangrijke oorzaak voor de verontreiniging van voedingsmiddelen. Condens ontstaat als koeling en verwarming in dezelfde ruimte plaatsvinden - een combinatie die in de voedingsmiddelenindustrie vaak voorkomt. Denk aan een vriestunnel in een warme productiehal. Hoe ontstaat condens precies? Wat zijn de gevaren voor de voedingsmiddelenindustrie? En hoe kunt u condensvorming voorkomen? U leest het in deze blog.
Onderzoekers van de Harvard universiteit hebben vastgesteld dat mensen in gebieden met hoge concentraties fijnstof een grotere kans hebben om te overlijden aan de gevolgen van COVID-19.
Stelt u zich eens voor; meer tevreden en gezondere medewerkers ...
De productiviteit in een fabriek is van vele verschillende factoren afhankelijk.