Blog

  • ± 2 minuten

  Luchtbehandeling in grootkeukens: een veelkoppig monster

  Grootkeukens vormen een forse uitdaging als het gaat om een stabiel binnenklimaat. Er worden bijvoorbeeld droge stoffen gemengd, er wordt gekookt of geblancheerd, producten worden gestoomd, gebakken, gefrituurd of bereid in een wok om vervolgens teruggekoeld of ingevroren en verpakt te worden. De aard van al deze processen en bewerkingen zorgt voor een grote verscheidenheid aan factoren die invloed uitoefen op de luchthuishouding.

  • ± 2 minuten

  Hoe voorkomt u gehoorschade op het werk?

  Elk jaar melden zich ruim 3.000 werknemers bij de bedrijfsarts met gehoorklachten door lawaai. Veel van hen melden zich ziek omdat ze stress hebben of moe zijn doordat ze slecht kunnen communiceren. Anderen krijgen een ongeluk, omdat ze door hun slechte gehoor een gevaarlijke situatie te laat opmerken. Gehoorschade levert het bedrijfsleven hierdoor jaarlijks een flinke kostenpost op. Hoe voorkomt u gehoorschade op het werk?

  • ± 2 minuten

  Waarom is condens een gevaar voor de voedingsmiddelen­industrie?

  Condens kan allerlei ziektekiemen meedragen en is daardoor een belangrijke oorzaak voor de verontreiniging van voedingsmiddelen. Condens ontstaat als koeling en verwarming in dezelfde ruimte plaatsvinden - een combinatie die in de voedingsmiddelen­industrie vaak voorkomt. Denk aan een vriestunnel in een warme productiehal. Hoe ontstaat condens precies? Wat zijn de gevaren voor de voedingsmiddelen­industrie? En hoe kunt u condensvorming voorkomen? U leest het in deze blog.

  • ± 2 minuten

  Start de verduurzaming van uw bedrijf en draai de gaskraan dicht

  De aandacht voor de energie-transitie van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare bronnen is in de afgelopen maanden door de ontwikkeling van de gasprijs in een flinke stroomversnelling geraakt. Naast het behalen van de klimaatdoelstellingen door het beperken van het gasverbruik en de CO2 uitstoot is er door de hoge gasprijs een belangrijke reden bijgekomen om snel van gas af te stappen als primaire energiebron.

  • ± 4 minuten

  Warmte op de werkvloer

  Uw medewerkers zijn een belangrijke factor bij de productiviteit van uw fabriek. De temperatuur in hun werkomgeving kan een grote invloed hebben op de productiviteit van de medewerkers. Hoe groot die invloed is hangt echter sterk af van de individuele tolerantie van uw medewerkers.

  • ± 2 minuten

  World Food Safety Day

  Maandag 7 juni 2021 is World Food Safety Day, de internationale dag van de voedselveiligheid.

  • ± 2 minuten

  Schone lucht in productiebedrijven: beter voor werknemers én werkgevers

  Veel productiebedrijven weten dat ze op de luchtkwaliteit moeten letten. In de zware industrie staat schone lucht bijvoorbeeld al jaren op de agenda. Maar ook voor andere productiebedrijven is schone lucht belangrijk. Voor werknemers, maar óók voor werkgevers. Schone lucht verlaagt bijvoorbeeld het ziekteverzuim, verhoogt de veiligheid en verbetert het productieproces. Hieronder leest u waarom.

  • ± 2 minuten

  Ventileren en corona: voldoet uw ventilatie­systeem?

  ‘Goed ventileren is noodzakelijk voor een gezond en prettig binnenklimaat’ staat op de website van het RIVM*. Door de coronacrisis zijn we ons daar steeds meer bewust van. Maar hoe weet u of de ventilatie binnen uw bedrijf op orde is? Dat is vaak lastig vast te stellen, omdat bedrijven meestal centrale, grote of complexe ventilatiesystemen hebben, zeker in productieomgevingen. Toch kunt u een aantal zaken vrij eenvoudig zelf controleren. Daardoor krijgt u een goede indruk of uw ventilatie­systeem voldoende werkt om de verspreiding van het coronavirus te beperken.