Engineering

Pre-Engineering ontwerpsoftware voor berekening 3D ontwerp

Wij werken met Pre-Engineering ontwerpsoftware voor een 3D ontwerp. Het integreren van luchttechniek systemen in bestaande of nieuwe productieomgevingen die gegarandeerd voldoen aan de door u gestelde eisen en uitgangspunten vergt speciale technieken.

Pro-E Software

Met deze pre-engineering ontwerpsoftware berekenen en construeren onze engineers een 3D ontwerp als basis voor uw aanbieding. Op basis van filmbeelden van uw specifieke productie omgeving creëren we een 3D weergave. Hierna berekenen wij het ontwerp en construeren een lijnentekening.

3D Lasertechniek - 3D Scannen

Wij werken met een 3D Scanner als meetinstrument. De data die de scanner genereert levert ons een pointcloud (puntenwolk) op. Deze pointcloud is een rijke basis en biedt unieke informatie, die natuurlijk door ons geïnterpreteerd moet worden, om onze oplossingen en concepten voor u te visualiseren.

3D Programma

3D scannen wordt vaak als een containerbegrip gezien, maar het is een vak apart waar kennis en ervaring vereist is. Die kennis en ervaring hebben de engineers van LMI.
Wij werken ook met 3D Lasertechniek. Deze geavanceerde meettechniek geeft een high-end datakwaliteit en geeft ons daarmee een exact inzicht in de afmetingen van uw omgeving. Hiermee beantwoorden we de meeste kritische vragen die essentieel zijn voor het implementeren van een complexe luchttechnische installatie in bestaande productieomgevingen.

Automatisering

Er zal een vertaalslag gemaakt moeten worden om de pointcloud nuttig te maken in de rest van het proces. Dit kan vaak met automatisering, geïmporteerd in het 3D tekenprogramma

height=

Engineering Fluid Dynamics

Met de EFD Software zijn geavanceerde 3D stromingssimulaties te realiseren. Hiermee kunnen wij u virtueel demonstreren wat er binnen leidingen gebeurt en hoe stromingen zich binnen installaties gedragen. Alle bepalende factoren zijn hierin meegenomen, zoals stroomsnelheid, debiet, luchtdrukverschillen, temperatuur en trillingen. Klimaat­beheersing wordt op vele plaatsen toegepast en met verschillende technieken bereikt. De bekendste vormen van klimaat­beheersing zijn klimaatregeling voor gebouwen en industriële omgevingen. Ten behoeve van vele productieomgevingen en/of productieprocessen alsmede klimaat­beheersing ten behoeve van de productiemedewerkers (leefzone) levert LMI Lucht en Milieu Issues installaties. Eén van de gebruikte methodes is een infrarood opname van de omgeving om zodoende de warmte zone in beeld te brengen. Deze opname wordt gebruikt als uitgangspunt voor de engineering.

Metingen bestaande situatie

In de huidige situatie mengen de wervelroosters in het plafond de verse lucht met warme lucht. Op de werkvloer ervaren de werknemers te hoge temperaturen en een gebrek aan verse lucht.

Nieuwe situatie

In de nieuwe situatie worden verdringingsroosters aangebracht die de verse lucht naar de werkvloer brengen. Hierdoor ontstaat een sterke gelaagdheid in de temperatuur, waardoor de medewerkers een prettiger werkklimaat ervaren.

Andere oplossingen van LMI Lucht en Milieu issues

Engineering

LMI ontwikkelt geavanceerde en op maat ontworpen luchttechnische totaal­oplossingen op turn-key basis. U heeft één aanspreekpunt voor advies, ontwerp, productie, montage en onderhoud.

Meer info Engineering

Condens en Vocht

In veel productieomgevingen en bij de meest uiteenlopende productieprocessen komt vocht en condens vrij tijdens de fabricage. U zorgt voor een veiliger werkklimaat en hogere productiviteit door stoom of condens te reduceren en/of te geleiden.

Meer info Condens en Vocht

Geluid

LMI biedt akoestische totaal­oplossingen voor gebouwen en industrie. Wij ontwerpen, construeren, monteren en plaatsen individueel voor u ontworpen geluidsisolatie­concepten passend bij de geluidsbron.

Meer info Geluid

Klimaat­beheersing

Klimaat­beheersing is niet het eerste waaraan gedacht wordt bij het produceren van goederen en levensmiddelen. Toch is het juiste klimaat in productiehallen vaak van groot belang, zowel voor het productieproces als voor de mensen die er werkzaam zijn.

Meer info Klimaat­beheersing

Geur

Veel productieprocessen hebben geur- en/of stankproblemen in de productieruimte of in de omgevingslucht tot gevolg. Voldoende afzuiging en/of wassing is dan van groot belang, niet alleen voor uw medewerkers maar ook voor de omgeving. De overheid hanteert strenge richtlijnen voor geuroverlast en emissie.

Meer info Geur

Industriële stofafzuiging

In industriële productieomgevingen kunnen allerlei soorten vervuiling ontstaan door vrijkomend stof. Dat stof kan nadelige effecten hebben op de productiviteit, de veiligheid van uw producten en de gezondheid van uw werknemers.

Meer info Industriële stofafzuiging