Klimaat­beheersing

Klimaat­beheersing is niet het eerste waaraan gedacht wordt bij het produceren van goederen en levensmiddelen. Toch is het juiste klimaat in productiehallen vaak van groot belang, zowel voor het productieproces als voor de mensen die er werkzaam zijn. Om een goed werkklimaat met de juiste luchtbalans voor productiemedewerkers te creëren, ook wel de “leefzone” genoemd, is het systematisch regelen van temperatuur, relatieve luchtvochtigheid en verversing van lucht essentieel.

Industriële warmteproblemen en hitte­beheersing

Vooral bij productiebedrijven waar machines producten vervaardigen kan de temperatuur erg snel hoog oplopen in de bedrijfshallen waar de productie plaatsvindt. Het is dan voor de medewerkers die de machines bedienen en onderhouden een zwaar en moeizaam proces om hun werk te doen. Dat gaat ten koste van de productiviteit en het welzijn van de medewerkers.

Industriële verwarming

In de koudere wintermaanden is het vaak lastig om een grote hal goed te verwarmen. Productiehallen of magazijnen zijn vaak erg hoog waardoor de warmte onder het plafond komt te hangen. Dit maakt het erg belangrijk om effectief met de warmte om te gaan door middel van het toepassen van juiste luchtcirculatie zodat de warmte overal voelbaar is voor de werknemers.

Luchtverversing / ventilatiesystemen

Om industriële ruimtes van verse lucht te voorzien is het belangrijk te zorgen voor voldoende toevoer van "verse" (soms geconditioneerde) lucht. Het verversen van lucht kan gebeuren door middel van een natuurlijk, mechanisch of hybride ventilatie­systeem.

Luchtvochtigheid

Naast temperatuur en verversing is de relatieve vochtigheid (RV) een zeer belangrijk element dat meespeelt binnen de klimaat­beheersing. Bij veel productieprocessen speelt het element vocht een belangrijke rol. ​

LMI heeft de volgende problemen al velen malen succesvol op weten te lossen:​

  • Te weinig of een gebrek aan ventilatie waardoor de temperatuur stijgt
  • Verstoorde luchtbalans, ineffectieve ventilatie/afzuiging door onderdruk in de productieruimte
  • Te lage capaciteit van de luchtbehandelingsinstallatie
  • Geen afzuiging aan de bron van de warmte

Welke oplossingen zijn er beschikbaar voor klimaat­beheersing?

Voorbeelden van toegepaste klimaat­beheersing in de industrie

Andere oplossingen van LMI Lucht en Milieu issues

Engineering

LMI ontwikkelt geavanceerde en op maat ontworpen luchttechnische totaal­oplossingen op turn-key basis. U heeft één aanspreekpunt voor advies, ontwerp, productie, montage en onderhoud.

Meer info Engineering

Condens en Vocht

In veel productieomgevingen en bij de meest uiteenlopende productieprocessen komt vocht en condens vrij tijdens de fabricage. U zorgt voor een veiliger werkklimaat en hogere productiviteit door stoom of condens te reduceren en/of te geleiden.

Meer info Condens en Vocht

Geluid

LMI biedt akoestische totaal­oplossingen voor gebouwen en industrie. Wij ontwerpen, construeren, monteren en plaatsen individueel voor u ontworpen geluidsisolatie­concepten passend bij de geluidsbron.

Meer info Geluid

Klimaat­beheersing

Klimaat­beheersing is niet het eerste waaraan gedacht wordt bij het produceren van goederen en levensmiddelen. Toch is het juiste klimaat in productiehallen vaak van groot belang, zowel voor het productieproces als voor de mensen die er werkzaam zijn.

Meer info Klimaat­beheersing

Geur

Veel productieprocessen hebben geur- en/of stankproblemen in de productieruimte of in de omgevingslucht tot gevolg. Voldoende afzuiging en/of wassing is dan van groot belang, niet alleen voor uw medewerkers maar ook voor de omgeving. De overheid hanteert strenge richtlijnen voor geuroverlast en emissie.

Meer info Geur

Industriële stofafzuiging

In industriële productieomgevingen kunnen allerlei soorten vervuiling ontstaan door vrijkomend stof. Dat stof kan nadelige effecten hebben op de productiviteit, de veiligheid van uw producten en de gezondheid van uw werknemers.

Meer info Industriële stofafzuiging