Luchttechnische oplossingen binnen de papier­industrie

Onze jarenlange expertise in de papier- en karton­industrie zorgt ervoor dat wij de issues die er spelen zeer goed op ons netvlies hebben. We komen in deze industrie voornamelijk problemen tegen rondom thema’s als stof, vocht, warmte en restafval.

Elke productieomgeving heeft specifieke issues rondom deze thema’s en onze turn-key totaal­oplossingen voorzien in het oplossen van deze problematiek. Door onze turn-key aanpak garanderen wij volledige ontzorging in de ontwikkeling, engineering, productie en implementatie van onze luchttechnische installaties.

Veel voorkomende lucht- en klimaatgerelateerde issues in de papier­industrie

Binnen de papier­industrie zien we een grote diversiteit aan veel voorkomende issues. Op deze pagina gaan we dieper in op de problemen die wij veel tegenkomen binnen de papier en karton producerende branche:

Stofproblemen in de papier­industrie

We hebben al diverse papier- en kartonverwerkers geholpen bij het oplossen van hun stofprobleem door implementatie van uitgekiende stofafzuigingsinstallaties, het implementeren van (HEPA) filters en voorzien in voldoende luchtverversing en ventilatie. Onze kennis van pneumatisch transport in combinatie met stofafzuigsystemen zorgen ervoor dat wij in staat zijn om op een efficiënte manier een zo’n optimaal mogelijk werkklimaat te creëren voor de medewerkers in uw productieomgeving.

Vocht en papierproductie

Bij de productie van papier komt veel vocht vrij. Condensvorming door een hoge relatieve luchtvochtigheid (RV) is daardoor een veel voorkomend probleem in de papier­industrie. Het nastreven van een optimale RV zorgt ervoor dat de kwaliteit van het eindproduct verbetert, en een betere kwaliteit van produceren heeft indirect invloed op de concurrentiepositie die u binnen de papier­industrie inneemt.

Warmteproblemen bij de productie van papier

Bij het produceren van papier en karton komt er naast vocht ook warmte vrij. Vooral bij het walsen van het papier om het te ontdoen van vocht, maakt men gebruik van warmte. Deze warmte dient te worden afgevoerd zodat de temperatuur in de productieomgeving aangenaam blijft voor de medewerkers en een eindproduct van optimale kwaliteit kan worden gegarandeerd.

Werkwijze LMI lucht & milieu issues

Door out-of-the-box te denken en een pragmatische aanpak te kiezen, maar ook door een grondige inventarisatie op basis van eigen metingen leveren wij unieke turn-key oplossingen binnen de papier­industrie. Meer weten over onze werkwijze? Bekijk de onze 'werkwijze' pagina voor meer informatie. Nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen in het verbeteren van de luchtkwaliteit in de papier- en kartonverwerkende industrie? Wij gaan graag met u in gesprek.

Toepassingen in de praktijk