whatsapp icoontje lmi
LMI Lucht en Milieu Issues
Diamantstraat 9
7554 TA Hengelo
  • Facebookpagina LMI
  • Twitter Pagina LMI
  • LinkedIn pagina LMI
  • Gray Google+ Icon
1/5

Luchttechnische oplossingen binnen de papierindustrie

 

Onze jarenlange expertise in de papier- en kartonindustrie maakt dat wij zeer goed de issues die er spelen op ons netvlies hebben. We komen in deze industrie voornamelijk problemen tegen rondom thema’s als stof, vocht, warmte en restafval. 

Elke productieomgeving heeft zo z’n specifieke issues rondom deze thema’s en onze turn-key totaaloplossingen voorzien in het oplossen van deze problematiek. 

 

Door onze turn-key aanpak garanderen wij volledige ontzorging in de ontwikkeling, engineering, productie en implementatie van onze luchttechnische installaties.

[ Papier en kartonindustrie ]

 

Veelvoorkomende lucht en klimaat gerelateerde Issues in de papierindustrie 

Binnen de papierindustrie zijn diverse issues veel voorkomend. Op deze webpagina wordt dieper ingegaan op de problemen die wij veel tegenkomen binnen de papier en karton producerende branche:

  • Stofproblemen

  • Vocht

  • Warmte

[ Vocht | Temperatuur | Stof ]

 

Stofproblemen in de papierindustrie 

We hebben al diverse papier en karton verwerkers geholpen bij het oplossen van hun stof probleem door implementatie van uitgekiende stofafzuigingsinstallaties, het implementeren van (HEPA) filters en voorzien in voldoende luchtverversing en ventilatie. 

 

Onze kennis van pneumatisch transport in combinatie met stofafzuigsystemen zorgen ervoor dat wij in staat zijn om op een efficiënte manier een zo’n optimaal mogelijk werkklimaat te creëren voor de medewerkers in uw productieomgeving. 

Vocht en papierproductie 

Bij de productie van papier komt veel vocht vrij. Condensvorming door een hoge relatieve luchtvochtigheid (RV) is daardoor een veel voorkomend probleem in de papierindustrie. Het nastreven van een zo’n optimaal mogelijke RV zorgt ervoor dat de kwaliteit van het eindproduct verbeterd, een betere kwaliteit van produceren heeft indirect invloed op de concurrentiepositie die u binnen de papierindustrie inneemt. 

Warmte problemen bij de productie van papier

Bij het produceren van papier en karton komt er naast vocht ook warmte vrij. Vooral bij het walsen van het papier om deze te ontdoen van vocht, maakt men gebruik van warmte. Deze warmte dient te worden afgevoerd zodat de temperatuur in de productie omgeving aangenaam blijft voor de medewerkers en een zo’n optimaal mogelijke eindproduct kan worden gegarandeerd. 

[ LMI Klantconcepten op maat in de papier-industrie ]

 

Werkwijze LMI lucht & milieu issues 

Out-of-the-box denken, een pragmatische aanpak, maar ook door een grondige inventarisatie op basis van metingen leveren wij unieke turn-key oplossingen binnen de papierindustrie.

 

Meer weten over onze werkwijze? Bekijk de “onze werkwijze” pagina voor meer informatie. 

 

Nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen in het verbeteren van de luchtkwaliteit in de papier en kartonverwerkende industrie? Wij gaan graag met u het gesprek aan.

 

Contactformulier

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen doen op het gebied van lucht-, klimaat en geluid gerelateerde issues? Laat dan uw gegevens achter en wij komen er zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, bij u op terug.