​Koelen met buitenlucht

Naast adiabatische koeling of airconditioning is er nog een energiezuiniger oplossing, die gebruik maakt van koeling met behulp van de buitenlucht. Deze oplossing is gebaseerd op het verdringingsprincipe, waarmee warme lucht in de binnenruimte wordt verdrongen door koele lucht van buiten. Dit systeem is uiteraard afhankelijk van het buitenklimaat maar is gemiddeld genomen zeer effectief.

Effectief in warme ruimtes

Dit concept is goed toe te passen in hallen/productieruimtes waar machines staan die veel warmte afgeven waardoor de temperatuur snel stijgt. In de warmere maanden van het jaar kunnen in deze ruimtes temperaturen bereikt worden waar niet in te werken valt. Deze hoge temperaturen hebben een nadelig effect op de productiviteit en het welzijn van de medewerkers en dat vertaalt zich in een negatief effect op het rendement van een bedrijf.

Duurzaam en energiezuinig

Door verdringing van de warme binnenlucht door de koelere buitenlucht kan de temperatuur makkelijk gecontroleerd worden en zo kan de productiviteit ook gewaarborgd worden. Er is geen extra koeling mogelijk ten opzichte van de buitentemperatuur, maar in veel situaties is koeling met buitenlucht een duurzame en energiezuinige oplossing die de temperatuur op de werkvloer weer acceptabel maakt.

Effectief voor uw situatie?

We gaan graag met u in gesprek om vast te stellen of koeling met buitenlucht in uw situatie een effectieve aanpak kan zijn om warmteproblemen in de productieomgeving van uw bedrijf op te lossen. We verzorgen het volledige traject van metingen, engineering, levering en montage en leveren de systemen turn-key op.