Industriële Airconditioning

Airconditioning is vandaag de dag erg populair bij particulieren en kantoorruimtes. Het gaat hierbij vaak om kleinere ruimtes waar de temperatuur makkelijk te controleren is met een kleine luchtbehandelingskast.

Bij grote productiebedrijven gaat dit echter niet op, hier gaat het om grote hallen die vaak ook nog eens erg hoog zijn. Warme lucht trekt dan wel naar boven maar desalniettemin zijn er installaties nodig met een grote capaciteit om de koeling voor zulke grote ruimtes te verzorgen.

Belang van optimaal binnenklimaat

Een efficiënt gekoelde productieomgeving is van groot belang, niet alleen voor het welzijn van de medewerkers, maar ook voor de productiviteit, het behoud van het machinepark en niet in de laatste plaats voor het preserveren van de geproduceerde producten, bijvoorbeeld in de food-sector. Daarbij speelt ook de relatieve luchtvochtigheid een belangrijke rol.

Gelijkmatige temperatuur

In een grote ruimte is een goed verdelings­systeem nodig dat zorgt voor een gelijkmatige verspreiding van gekoelde lucht zodat de temperatuur overal gelijk is. Het is dus belangrijk om een goede luchtstroom te creëren die efficiënt koelt maar die de medewerkers niet ziek maakt.

LMI adviseert u graag

Iedere bedrijfsruimte en productiehal is anders, en iedere sector in de industrie kent weer andere eisen en wensen. Daarom benaderen we iedere situatie individueel en kijken we naar alle aspecten die van invloed zijn. Zo ontwikkelen we voor u een kostenefficiënt systeem dat helemaal is toegesneden op uw specifieke situatie.