​Downflow ventilatoren

Warme lucht stijgt op

Een fenomeen dat iedereen wel kent, warme lucht stijgt op. Vertaald naar de situatie in een hoge bedrijfshal die verwarmd moet worden betekent dit dat de warme lucht die door het verwarmings­systeem wordt gegenereerd zich verzamelt bovenin de ruimte. De temperatuur onderin de ruimte op de werkvloer blijft laag, waardoor werknemers geen prettige temperatuur ervaren.

Hoog energieverbruik

Om te zorgen dat een dergelijke ruimte in zijn geheel goed verwarmd wordt moet gedurende lange tijd heel veel warme lucht worden ingebracht. Dat kost veel tijd en, belangrijker nog, heel veel energie en nog steeds blijft de meeste warme lucht zich bovenin de ruimte ophopen, waar het eigenlijk niet nodig is.

Downflow ventilatoren

Door verspreid over de ruimte een aantal ventilatoren onder het plafond te plaatsen kunnen we ervoor zorgen dat de warme lucht onder het plafond gaat circuleren door de hal. Op die manier worden ook de lagere delen van de ruimte voorzien van warme lucht. Energieverlies door de ophoping van lucht met een hoge temperatuur onder de dakconstructie wordt hiermee voorkomen en er is minder energie nodig om op de werkvloer een aangename temperatuur te handhaven.

Turn-key oplossingen

Wilt u meer weten over het efficiënt laten circuleren van warme lucht in bedrijfshallen, neem dan contact met ons op voor een adviesgesprek. De specialisten van LMI brengen uw situatie nauwkeurig in kaart en bieden u een turn-key oplossing voor een duurzaam en efficiënt verwarmings­systeem.