whatsapp icoontje lmi
LMI Lucht en Milieu Issues
Diamantstraat 9
7554 TA Hengelo
  • Facebookpagina LMI
  • Twitter Pagina LMI
  • LinkedIn pagina LMI
  • Gray Google+ Icon

Geluidsreductie en geluidsisolatie voor bouw en industrie

Bij industriële productieprocessen kan er geluidsoverlast ontstaan door; motoren, lopende banden, machines, ventilatiesystemen enzovoort.

 

De Arbo-wet schrijft geluidsbeheersing in bedrijfs- en productieruimtes voor, maar de wet milieubeheer geeft ook strikte richtlijnen m.b.t. geluidshinder voor omwonenden.

De normen waarin de bepalingsmethoden voor de toetsing van geluidseisen voor gebouwen zijn vastgelegd zijn gedocumenteerd in de NEN 5077.


Met andere woorden; de norm geeft aan hoe er gemeten en berekend moet worden, niet aan welke geluidseisen moet worden voldaan. Deze zijn voor de industrie vastgelegd in de wet geluidshinder.

LMI biedt akoestische totaal oplossingen voor gebouwen en industrie. Wij ontwerpen, construeren, monteren en plaatsen individueel voor u ontworpen concepten die geluidsisolatie als geluidsomkastingen, geluidsdempers, apparaat/machinebekledingen, leidingsbekledingen en schermen, afhankelijk van de geluidsbron kunnen omvatten.

Door geavanceerde geluidmetingen conform de normgeving bij o.a. de geluidsbron brengen wij het geluidsprobleem in kaart en wordt een geluidsreducerende oplossing uitgewerkt. Wij gaan altijd uit van de dempingswaarden die gebaseerd zijn op de genormeerde isolatieklassen.

Industrieen waar we veel met geluid te maken hebben zijn onder andere de metaalindustrie, recyclingsindustrie en de kunststofindustrie

[ Geluidsoverlast / Akoestische Totaaloplossingen / Genormeerde Isolatieklassen ]

 

1/7

Geluidgedempte toe- en afvoer lucht

Hier zien we een toe- en afvoer kanalenstelsel, voorzien van coulissendempers tbv een machinekamer.

Geluidgedempte ventilatoren

Deze centrifugaal ventilatoren zijn vierzijdig voorzien van coulissendempers ter voorkoming van geluidshinder.

Geluidsreducerende wanden

Op het dak van dit gebouw zijn geluidswerende wanden geplaatst ter geluidsreductie van de daar opgestelde koelinstallaties.

Geïsoleerde centrifugaal ventilator

Centrifugaal ventilator met een luchtcapaciteit van 60.000 m3. Deze is voorzien van een uitwendige isolatie afgewerkt met een aluminium beplating. Geluidreductie op de ventilator 20 dB(A).

Geluidsomkasting bij blikverpakking

Geluidsomkasting waarin stansmachines opgesteld staan voor het produceren van blikverpakking.

Coulissendempers

Hier zien we een gevel voorzien van coulissendempers ten behoeve van een machinekamer waarin compressoren opgesteld staan.

FAQ geluid en geluidshinder industrie

  • Wat is NEN 5077?

NEN 5077 zijn de normen waarin de bepalingsmethoden voor de toetsing van geluidseisen voor gebouwen zijn vastgelegd. het gaat daarbij niet om aan welke geluidseisen moet worden voldaan maar hoe deze vastgesteld en berekend worden.

  • Wat zijn Coulissendempers?

Een coulissendemper is een demper bestaande uit een "demperhuis" of mantel met daarin een aantal geluidsabsorberende coulissen. Deze coulissen zijn gevuld met hoogwaardig absorptiemateriaal.

  • Wat zijn genormeerde isolatieklassen?

in de genormeerde isolatieklassen worden de dempingswaarden per octaafband gedefinieerd. Zo kan na meting /uitvoer geluidsonderzoek worden vastgesteld welke geluiddempende oplossing benodigd is.

Contactformulier

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen doen op het gebied van lucht-, klimaat en geluid gerelateerde issues? Laat dan uw gegevens achter en wij komen er zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, bij u op terug.