whatsapp icoontje lmi
LMI Lucht en Milieu Issues
Diamantstraat 9
7554 TA Hengelo
  • Facebookpagina LMI
  • Twitter Pagina LMI
  • LinkedIn pagina LMI
  • Gray Google+ Icon
1/9

Condens en Vocht

Bij verschillende productieprocessen is het bekend dat er vocht en condens vrijkomt tijdens het produceren van verschillende producten. Denk hierbij aan de voedingsmiddelenindustrie, de drankenindustrie en bijvoorbeeld diverse brood en banketfabrieken.

Heeft u al nagedacht over hoe het in uw bedrijf gesteld is met het afdrijven van vocht en condens?

 

Vocht

In bijna alle productieprocessen zoals bijvoorbeeld in de voedingsmiddelenbranche heb je te maken met vocht en condens. Waarom? Vaak heb je met veel verschillende temperaturen te maken en deze temperatuurverschillen zorgen ervoor dat er vocht en dus condens vrijkomt in de ruimtes. Zoals net ook al aangegeven zijn de eisen nergens zo hoog als in de voedingsmiddelenbranche. De consequenties zijn enorm wanneer je in het bedrijf te maken krijgt met vocht en/of condens en de afzuiging hiervan niet goed geregeld is.

 

Afzuiginstallatie

Toch merken wij dat niet iedereen het belang van het goed afzuigsysteem voor vocht en condens inziet. Zo is het bijvoorbeeld voor uw werknemers niet alleen vervelend als zij in een ruimte werken wat continu vochtig is, het kan ook nog eens schadelijk/gevaarlijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan gladde vloeren waar uw werknemers op uit kunnen glijden. Of het vocht wat in de muren van uw bedrijf trekt en er zodoende schimmel ontstaat. Naast uw werknemers, kan het achterblijven van condens en vocht tevens funest zijn voor uw productie.

Een goede afzuiging van vocht en condens komt natuurlijk niet alleen voor in de voedingsindustrie, maar ook in de papier en kartonnage industrie, glasindustrie, kunststofverwerkende industrie, chemische industrie farmaceutische industrie en in de afvalverwerkingsindustrie. In dit soort industrieën heb je vaak met temperatuurverschillen te maken en is een goede afzuiginstallatie van groot belang.

 

Oplossingen voor het afzuigen van vocht en condens

Het oplossen van condens en vochtproblemen is cruciaal in de meeste industriële processen. Echter iedere branche is anders en daarom is het juist belangrijk dat er een goede afzuiginstallatie in uw bedrijf wordt neergezet. Dit doen wij door samen met u naar het proces te kijken. Wanneer wij helder hebben wat en hoe er bij u geproduceerd wordt, gaan wij bekijken wat voor een soort afzuiginstallatie het beste bij uw bedrijf past.

Om dit voor u zo helder mogelijk te maken, maken wij een ontwerp en deze leggen wij u van A tot Z uit. Zo is het voor u duidelijk wat wij nodig achten en u weet precies waarom wij u dit adviseren. Het belangrijkste is natuurlijk dat uw werknemers in een gezonde werkomgeving kunnen werken en uw producten onder perfecte omstandigheden geproduceerd worden.

 

Benieuwd naar de oplossing die wij u kunnen bieden? Neem dan nu contact met ons op en wij komen graag bij u aan om samen met u de juiste oplossing te bedenken.

 

[ Hoge Kwaliteit en meer Individualisering / 'Spot-On' en optimaal Resultaat ]

 

Vochtproblemen industriële bakkerij

Bij deze industriële bakkerij wordt het vrijgekomen vocht tijdens het productieproces afgevoerd ter voorkoming van schimmels.

Scrubber wasser installatie​

In dit voedingsmiddelenbedrijf (productie van kant-en-klaar maaltijden) vindt afzuiging van vocht, warmte en geur plaats. Hiervoor maken we gebruik van een  wasser/scrubber installatie .

Klimaatsysteem in productiehal

Tijdens industriële productieprocessen kan  warmte en/of vocht vrijkomen. Hier is een klimaatsysteem geïnstalleerd.

Drageerproces van snoepgoed

Hier heeft LMI een installatie geplaatst bij een voedingsmiddelenindustrie waarbij het product door toevoeging van afgemeten luchtvolume, relatieve vochtigheid en temperatuur tot eindproduct wordt bereid.

Klimatisering papierindustrie

Hier wordt vocht afgevoerd tijdens het  productieproces dat plaats vindt in een papier-verwerkende industrie.

Afvoer van vocht bij vleesverwerking

Hier zien we een installatie voor het afvoeren van vocht wat vrijkomt tijdens het reinigen van de dolavbakken (RVS containers) in een vleesverwerkende industrie.

FAQ Condens en Vocht in de industrie

  • Wat zijn de grootste problemen die kunnen ontstaan bij vocht en condensvorming in de industrie?

De veiligheid en het werkklimaat komen in gevaar. Denk aan gladde vloeren door vocht en

hoge luchtvochtigheid die het werkklimaat en dus de productiviteit kan negatief beïnvloeden. Naast issues voor het personeel is vocht funest voor machines/apparatuur en constructie van het gebouw. Verder is er een groot gevaar voor schimmelvorming en besmetting van het eindproduct in o.a. de voedingsmiddelen industrie. 

  • Hoe is condens en vocht vorming te voorkomen?

De problemen zijn in de diverse industrieën gelijk, namelijk een hoge relatieve luchtvochtigheid door het productieproces en het daardoor ontstaan van condens en vocht. echter door de diversiteit in productieprocessen zijn de oplossingen nagenoeg altijd afgestemd op de lokale omstandigheden. ​

Contactformulier

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen doen op het gebied van lucht-, klimaat en geluid gerelateerde issues? Laat dan uw gegevens achter en wij komen er zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, bij u op terug.