Blog

Zo houdt u uw productiehal koel
Zo houdt u uw productiehal koel De zomermaanden kunnen een ware uitdaging zijn voor productiebedrijven. Machines die al veel warmte produceren, werknemers die hun best doen in een benauwd klimaat en een productiviteit die met elke graad temperatuurstijging verder daalt. Onderzoek van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) toont aan

Hoe voorkom je condensvorming in industriële ruimtes?
Hoe voorkom je condensvorming in industriële ruimtes? Condensvorming in fabrieken en productieruimtes is een veelvoorkomend probleem. Het kan leiden tot schade aan machines, producten en gebouwen. Gelukkig zijn er effectieve manieren om condens te voorkomen. In dit artikel leggen we uit wat condens is, waarom het ontstaat en hoe je

5 praktische tips om geluidsoverlast in uw productieomgeving te verminderen
5 praktische tips om geluidsoverlast in uw productieomgeving te verminderen Te veel geluid op de werkvloer kan leiden tot concentratieproblemen, stress en op de lange termijn zelfs gehoorschade. Ook heeft geluidsoverlast invloed op de efficiëntie, communicatie en het algemene werkcomfort van uw medewerkers. In dit artikel geven we 5 praktische

Wat zijn de risico’s van vocht en condens in industriële omgevingen?
Wat zijn de risico’s van vocht en condens in industriële omgevingen? Vocht en condens lijken misschien onschuldig, maar in een fabriek of werkhal kunnen ze grote problemen veroorzaken. In dit artikel leggen we op een simpele manier uit waarom vocht en condens slecht zijn, wat er mis kan gaan en

Waarom zou je willen meten?
Waarom zou je willen meten? Een luchttechnische meting is een meting die wordt uitgevoerd om verschillende aspecten van de luchtkwaliteit en -condities in een bepaalde ruimte te beoordelen. Dit zal worden gedaan om te bepalen of de luchtveiligheid, comfortniveaus en het energieverbruik voldoen aan de vereiste normen en richtlijnen. Meten

Luchtbehandeling in grootkeukens: een veelkoppig monster
Luchtbehandeling in grootkeukens: een veelkoppig monster Grootkeukens vormen een forse uitdaging als het gaat om een stabiel binnenklimaat. Er worden bijvoorbeeld droge stoffen gemengd, er wordt gekookt of geblancheerd, producten worden gestoomd, gebakken, gefrituurd of bereid in een wok om vervolgens teruggekoeld of ingevroren en verpakt te worden. De aard

Warmte op de werkvloer
Warmte op de werkvloer Uw medewerkers zijn een belangrijke factor bij de productiviteit van uw fabriek. De temperatuur in hun werkomgeving kan een grote invloed hebben op de productiviteit van de medewerkers. Hoe groot die invloed is hangt echter sterk af van de individuele tolerantie van uw medewerkers. Zo ondervindt

Hoe voorkomt u gehoorschade op het werk?
Hoe voorkomt u gehoorschade op het werk? Elk jaar melden zich ruim 3.000 werknemers bij de bedrijfsarts met gehoorklachten door lawaai. Veel van hen melden zich ziek omdat ze stress hebben of moe zijn doordat ze slecht kunnen communiceren. Anderen krijgen een ongeluk, omdat ze door hun slechte gehoor een

Waarom is condens een gevaar voor de voedingsmiddelenindustrie?
Waarom is condens een gevaar voor de voedingsmiddelenindustrie? Condens kan allerlei ziektekiemen meedragen en is daardoor een belangrijke oorzaak voor de verontreiniging van voedingsmiddelen. Condens ontstaat als koeling en verwarming in dezelfde ruimte plaatsvinden – een combinatie die in de voedingsmiddelenindustrie vaak voorkomt. Denk aan een vriestunnel in een warme