Warmtepomp techniek / Warmte terugwin installatie

Warmtepomptechniek: gasloze verwarming én koeling

Het grote voordeel van een warmtepomp­systeem is dat het gebruikt kan worden voor zowel koeling als verwarming. Het systeem maakt gebruik van restwarmte die elders beter gebruikt kan worden. Op deze manier zal er geen warmte verloren gaan in uw organisatie waardoor u fors kunt besparen op de kosten. Het besparingspotentieel kan tussen de 50 en 70% liggen ten opzichte van conventionele gasgestookte installaties.

Werking warmtepomp

De warmtepomp zorgt voor een constante instroom van verse lucht, die wordt gefilterd en verwarmd. In de zomer werkt de warmtepomp andersom en wordt de ingebrachte lucht juist gekoeld. Ook de relatieve vochtigheid kan met een warmtepomp systeem worden gereguleerd. Zo kunt u het hele jaar door zorgen voor een goed geventileerde bedrijfsruimte met een constante aangename temperatuur en de juiste vochtigheidsgraad.

Warmte terugwin installatie

Door een warmtewiel of kruisstroomelement toe te voegen aan een warmtepomp systeem kan extra rendement worden behaald. De warmte van de “vuile” lucht die afgevoerd wordt kan dan deels behouden blijven. De verse lucht van buiten wordt met de warmte van de uitgaande luchtstroom voorverwarmd, wat een groot verschil maakt in het energieverbruik. Een installatie die deze methode van voorverwarmen gebruikt wordt ook wel een warmte terugwin installatie (wtw-installatie) genoemd.

Interessant voor uw situatie?

LMI heeft alle expertise in huis om warmtepompsystemen en warmte terugwin installaties te ontwikkelen en te engineeren voor uw bedrijfsruimten, rekening houdend met uw specifieke situatie en behoefte. Neem contact met ons op voor een adviesgesprek over de mogelijkheden.