Luchtverwarming

Luchtverwarming is een erg aangename en relatief goedkope manier om uw productiehal te verwarmen. Het biedt daarnaast de mogelijkheid om de lucht in bedrijfshallen constant te verversen, te filteren en te conditioneren voor de juiste relatieve vochtigheid.

Verwarming met gas of warm water

De ruimte kan worden verwarmd met warme lucht door middel van gasverwarming of met behulp van warm water, dat bijvoorbeeld als reststroom beschikbaar is uit primaire bedrijfsprocessen.

Luchtbehandeling met warmtewiel

Bij deze oplossing wordt voor de verwarming van de lucht gebruik gemaakt van een warmtewiel of kruisstroomelement. Dit zijn multifunctionele systemen, waarbij onder andere gebruik gemaakt kan worden van warmteterugwinning, luchtverversing en filtratie. Het rendement ligt hoog, tot 75-85% en de temperatuur en relatieve vochtigheid van de toegevoerde lucht kunnen eenvoudig worden gereguleerd.

Make-up air systemen

Met deze systemen is een zeer hoog verwarmingsrendement haalbaar. Een make-up air systeem haalt lucht van buiten, filtert en conditioneert deze tot de gewenste binnentemperatuur en de juiste relatieve vochtigheid. Deze geconditioneerde warme lucht wordt in de ruimte geblazen. Tegelijkertijd wordt een gelijke hoeveelheid lucht uit de ruimte afgevoerd om zo te zorgen voor een stabiele luchtdruk en een juiste luchtbalans.

Passend voor uw situatie?

Wilt u weten wat er komt kijken bij de implementatie van deze verwarmingssystemen en of ze geschikt zijn voor uw bedrijfsgebouwen, neem dan contact met ons op. We zetten graag onze expertise in om met u mee te denken en tot de meest geschikte oplossing voor uw situatie te komen.